ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να πέσει ως αποτέλεσμα της γήρανσης, της βαρύτητας, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, ή της απώλειας βάρους. Η ανόρθωση μαστού, που ονομάζεται και μαστοπηξία, επαναφέρει τη νεανική εμφάνιση στο στήθος που έχει χαλαρώσει, ή έχει χάσει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του.

Breast Reduction Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Τι μπορεί να μου προσφέρει η ανόρθωση μαστού;

Η ανόρθωση κάνει το στήθος πιο νεανικό, αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και συσφίγγοντας τους υποκείμενους ιστούς. Μετά την επέμβαση, ο μαστός βρίσκεται σε υψηλότερη θέση στο θώρακα και είναι πιο σφριγηλός στην ψηλάφηση. Επίσης, με τη μαστοπηξία είναι δυνατόν να μεταφερθεί και η θηλαία άλως, καθώς και να μειωθεί το μέγεθός της. Το μέγεθος του μαστού δεν αλλάζει με τη μαστοπηξία, ούτε η πληρότητα ή το στρογγυλό σχήμα στον άνω πόλο του. Ασθενείς που επιθυμούν μεγαλύτερο, μικρότερο ή πιο στρογγυλό στήθος, πιθανώς θα πρέπει να συνδυάσουν την μαστοπηξία με τοποθέτηση κάποιου ενθέματος ή με μείωση του μαστού αντιστοιχα.

Είμαι υποψήφια για μαστοπηξία;

Οι καλύτερες υποψήφιες για μαστοπηξία είναι οι ασθενείς που το στήθος τους χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω:

Είναι πολύ σημαντικό για τις υποψήφιες να υποβληθούν σε επέμβαση να:

Breast Reduction Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Διαδικασία της επέμβασης

Η μαστοπηξία εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες. Η συνήθης τομή έχει το σχήμα ανάστροφου Τ, που συνοδεύεται από μια κυκλοτερή τομή γύρω από τη θηλή. Μέσω αυτών των τομών, ανορθώνεται ο μαστός και αποκτά ένα νέο, πιο νεανικό περίγραμμα. Επίσης μετακινείται η θηλή και η θηλαία άλως σε υψηλότερη θέση στο μαστό και μικραίνουν σε μέγεθος όταν χρειάζεται. Αφού αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος, τοποθετούνται ράμματα σε βάθος, τα οποία συγκρατούν το μαστό στη νέα του θέση. Τέλος, το δέρμα συγκλείεται με πολύ λεπτά ράμματα.

Μετεγχειρητική πορεία

Για τις 2 πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες, οι ασθενείς φορούν έναν ελαστικό επίδεσμο, ο οποίος στη συνέχεια αντικαθίσταται από έναν ειδικό στηθόδεσμο. Το στηθόδεσμο αυτόν δε θα πρέπει να τον αφαιρούν καθόλου, παρά μόνο όταν κάνουν μπάνιο, για διάστημα ενός μήνα. Μετά το χειρουργείο οι μαστοί θα έχουν οίδημα και εκχυμώσεις, οι οποίες όμως θα υποχωρήσουν εντός ολίγων ημερών. Η αιμωδία που συχνά υπάρχει τις πρώτες μέρες υποχωρεί με την αποδρομή του οιδήματος. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από περίπου 10 μέρες και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στη δουλειά τους.

Θα μου αρέσει το αποτέλεσμα της επέμβασης;

Αν η επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενούς είναι σωστή και υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες, τότε θα είστε πολύ ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα του χειρουργείου. Θα μπορείτε να διακρίνετε το αποτέλεσμα ακριβώς μετά την επέμβαση και θα σας αρέσει ακόμα περισσότερο καθώς θα υποχωρεί το οίδημα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ