ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Κάθε χρόνο, μισό εκατομμύριο άνθρωποι που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την εμφάνιση και τη λειτουργία της μύτης τους επισκέπτονται κάποιον ειδικό ιατρό. Οποιασδήποτε αιτιολογίας και αν είναι η δυσμορφία και η δυσλειτουργία της, είναι γεγονός ότι τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση του προσώπου του ατόμου από το μέγεθος και το σχήμα της μύτης. Είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο του προσώπου καθώς αποτελεί τον κατακόρυφο άξονα αυτού πέριξ του οποίου τοποθετούνται συμμετρικά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και μια ελαφρά αλλαγή μπορεί τα μέγιστα να μεταβάλλει την εμφάνιση του ατόμου.

Rhinoplasty Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Εάν θέλει κάποιος να μάθει πώς η χειρουργική επέμβαση στην μύτη βελτιώνει την εμφάνιση, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την υγεία πρέπει να ξέρει τι είναι ρινοπλαστική και τι να περιμένει από αυτή.

Η φυσιολογική αναπνοή από την μύτη που αποκτάται μετά από μια επιτυχή επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής, βοηθά τον ασθενή να νιώθει ευεξία, καθώς και να έχει μεγαλύτερες αντοχές στις δραστηριότητές του, εφόσον ο ύπνος του γίνεται ήρεμος, χωρίς «ροχαλητό» και χωρίς εφιαλτικά όνειρα.

Η διακοπή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου, γνωστή ως «υπνική άπνοια», αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά αποφεύγοντας έτσι τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

Μειώνονται ή εξαφανίζονται οι κρίσεις ιγμορίτιδας και ωτίτιδας, αφού η κακή βατότητα των ρινικών κοιλοτήτων είναι πολλές φορές η γενεσιουργή αιτία. Τέλος, η καλή αναπνοή από τη μύτη επιδρά και στην καλύτερη λειτουργία του κατώτερου αναπνευστικού.

Παράλληλα, η αισθητική αποκατάσταση των προβλημάτων της ρινός βοηθά στην ψυχική υγεία του ασθενούς εφόσον οποιασδήποτε δυσμορφία τον απασχολεί σημαντικά.

Η επιτυχία στη λειτουργική ρινοπλαστική στηρίζεται στη σωστή επικοινωνία ιατρού και ασθενούς. Εμπιστοσύνη που βασίζεται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και σωστή ιατρική εμπειρία είναι η αρχή για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Σημεία κλειδιά στις αισθητικές παρεμβάσεις στην μύτη είναι η συντηρητική αντιμετώπιση με στόχο:

Η εξειδίκευση στον τομέα της ρινοχειρουργικής καθιστά εφικτό σε μια επέμβαση και από τον ίδιο χειρουργό να επιτυγχάνεται η άριστη αποκατάσταση της λειτουργικότητας της μύτης παράλληλα με την αισθητική βελτίωσή της. Ο χειρουργός πρέπει να θέτει το πρόβλημα στην πραγματική του βάση και να εξηγεί στον ασθενή τι είναι σωστό γι’ αυτόν και τι όχι, ώστε οι προσδοκίες του για το αποτέλεσμα να είναι ρεαλιστικές. Δεν πρέπει να υλοποιεί τις επιθυμίες του ασθενή εφόσον θεωρεί ότι δεν αρμόζουν στο πρόσωπό του, ούτε να δανείζεται πρότυπα από τα σύγχρονα είδωλα, δεδομένου ότι κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, έχει τη δική του δομή και βάσει αυτής θα πρέπει να σχεδιάζεται οποιαδήποτε αισθητική παρέμβαση επί αυτού. Κάθε ρινοχειρουργός είναι κάτι μεταξύ καλλιτέχνη και γλύπτη με μία αυξημένη αίσθηση των γραμμών και των σχημάτων. Πρέπει πέρα από αυτά για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης να είναι ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος ρινοχειρουργός με πλήρη γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας τη μύτης διότι το αντικείμενό του δεν είναι ζωγραφιά ή πέτρα ή μέταλλο αλλά ένας ζωντανός ιστός που ακολουθεί ορισμένους κανόνες της φύσης και αντιδρά σε υπερβολικές επιδράσεις.

Η ρινοπλαστική σήμερα αποτελεί το 80% των αισθητικών επεμβάσεων στο πρόσωπο και θεωρείται η δυσκολότερη αν βέβαια γίνεται σωστά ώστε μετά την επέμβαση η μύτη να λειτουργεί καλά και να είναι αισθητικά αποδεκτή.

Είναι μια επέμβαση ανώδυνη, χωρίς επιπλοκές μετεγχειρητικές, μετεγχειρητικά οιδήματα και εκχυμώσεις εφόσον γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο χειρουργό. Ο ασθενής επιστρέφει σε 6 ημέρες στην εργασία του με άμεση αποκατάσταση αισθητική και λειτουργική της μύτης του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ