ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FACELIFT

Tο facelift είναι η όμορφη, η μαγευτική επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι όμορφη καταρχάς για το χειρουργό, γιατί πρέπει να εκτελεί πολύ λεπτούς χειρισμούς,να είναι πολύ ακριβής στις κινήσεις του, να σέβεται τους ιστούς, να συμπεριφέρεται στους ιστούς κατά κάποιον τρόπο σαν να ανήκουν στο δικό του πρόσωπο. Είναι βεβαίως εξίσου όμορφη για τον ασθενή, γιατί γυρίζει το χρόνο 10-15 έτη πίσω.

Facelift Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Με το facelift επανορθώνουμε τις βλάβες που έχει επιφέρει η γήρανση στο πρόσωπο. Πιο αναλυτικά, αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση και την πτώση στην περιοχή του κροτάφου και των φρυδιών, στα ζυγωματικά, τις παρειές και φυσικά στο λαιμό. Συνήθως, μαζί με το facelift κάνουμε και βλεφαροπλαστική για να διορθώσουμε τη χαλάρωση των βλεφάρων.

Πώς ακριβώς επιδρά το facelift στο πρόσωπο;

Με το facelift αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της χαλάρωσης του προσώπου. Η χαλάρωση αυτή αφορά καταρχάς στο δέρμα, του οποίου αφαιρούμε την περίσσεια και το περιστρέφουμε και το επαναφέρουμε στη θέση που ήταν πριν χαλαρώσει. Η πτώση αφορά ταυτόχρονα, όμως, και στους εν τω βάθει ιστούς του προσώπου, μυς και περιτονίες δηλαδή, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Και οι ιστοί αυτοί έχουν με τα χρόνια χαλαρώσει και πρέπει να ανορθώνονται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. ΔΕΝ πρέπει, δηλαδή, να χειρουργούμε μόνο επιφανειακά. Για να έχουμε ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα, πρέπει να ανορθώνουμε τόσο το δέρμα,όσο και τους ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα.

Facelift Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Πώς φαίνεται ένα πρόσωπο που έχει υποβληθεί σε facelift;

Ένα επιτυχημένο facelift είναι αυτό που δεν το καταλαβαίνει κανένας. Ακόμα και άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του ασθενούς δεν υποψιάζονται την αλλαγή. Το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο, πιο χαρούμενο, σαν ο ασθενής να μόλις έχει γυρίσει από διακοπές.

Ποια η κατάλληλη ηλικία για το facelift;

Για να υποβληθεί ένας ασθενής σε facelift, πρέπει να έχει παρουσιαστεί χαλάρωση στο πρόσωπο. Η ηλικία που ένα πρόσωπο αρχίζει να χαλαρώνει είναι η δεκαετία των 40 περίπου. Όσο πιο μικρός σε ηλικία ο ασθενής που υποβάλλεται στην επέμβαση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια του αποτελέσματος και τόσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Γιατί, γενικά, το νεανικό δέρμα και οι νεανικοί ιστοί απαντούν καλύτερα αρχικά στο χειρουργείο και διατηρούν το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Αντιστρόφως, όσο πιο μεγάλες είναι οι βλάβες που έχει επιφέρει η γήρανση, τόσο πιο αισθητή η διαφορά μετα το χειρουργείο.

Υποβάλλονται και άνδρες σε facelift;

Αυξάνεται σήμερα ολοένα η συχνότητα των ανδρών που υποβάλλονται σε facelift. Οι λόγοι είναι τόσο επαγγελματικοί (πιο ανταγωνιστικοί στην εργασία τους), όσο και κοινωνικοί. Και είναι αλήθεια ότι η κοινωνία που ζούμε θέλει και τους άνδρες πλέον να φαίνονται πιο όμορφοι.

Facelift Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Ένας άνδρας στα 50 του σήμερα είναι έντονα δραστήριος. Κι όμως, οι σακούλες γύρω από τα μάτια ή η χαλάρωση στις παρειές μπορεί να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος και κουρασμένος.

Πού γίνονται οι τομές;

Το πλεονέκτημα που έχουμε στο πρόσωπο είναι ότι μπορούμε να να κρύψουμε τις τομές μέσα στα μαλλιά. Το μόνο εκτεθειμένο κομμάτι της τομής είναι γύρω από το αυτί. Που όμως μέσα σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, οπότε δε φαίνεται. Και το πρόσωπο έχει πολύ καλή αιμάτωση, οπότε έχει πολύ καλή επούλωση.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 3 ώρες. Ποτέ όμως δεν κοιτάμε το ρολόι, δεν τελειώνουμε το χειρουργείο αν δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, για να παραδώσουμε το αποτέλεσμα που υποσχεθήκαμε στον ασθενή.

Πόσες μέρες παραμένει ο ασθενής στο νοσοκομείο;

Ένα βράδυ. Την πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο αφαιρείται ο επίδεσμος και ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική. Πόνο δεν έχει σε κανένα μετεγχειρητικό στάδιο η επέμβαση, ενώ τα οιδήματα είναι ήπια.

Πότε επανέρχεται σε δουλειά, γυμναστική;

Ο ασθενής επανέρχεται στη δουλειά του μετά από 7-10 μέρες και στη γυμναστική μετά από περίπου 20 μέρες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του facelift;

Το facelift στην πραγματικότητα διαρκεί για πάντα. Γιατί,αν κάνεις facelift, θα δείχνεις καλύτερα από αυτό που είχε σχεδιάσει η φύση για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πρακτικά, 10 χρόνια μετά το χειρουργείο το πρόσωπο θα είναι καλύτερο από ό,τι ήταν ακριβώς πριν το χειρουργείο. Όλα αυτά, βέβαια, αν χειρουργήσεις εν τω βάθει. Όχι μόνο επιφανειακά στο δέρμα, αλλά και στο μυικό σύστημα που βρίσκεται από κάτω.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ