ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση, με την οποία αφαιρούνται εντοπισμένες περιοχές συσσώρευσης λίπους από το σώμα, μέσω ενός πολύ λεπτού σωλήνα, που ονομάζεται κάνουλα. Το λίπος από αυτήν την περιοχή αναρροφάται από το σώμα διά μέσου αυτού του σωλήνα κι έτσι ο ασθενής αποκτά μια λεπτή και ισορροπημένη σιλουέτα.

Liposuction Before and After
Περισσότερες Φωτογραφίες

Με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η λιποαναρρόφηση έχει γίνει μια επέμβαση πολύ λιγότερο επεμβατική και ασφαλέστατη.

Υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση

Ο ιδανικός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση είναι ο ασθενής που έχει καλή γενική κατάσταση και είναι υγιής, αλλά έχει μια ή περισσότερες περιοχές με συσσώρευση λίπους.

Πρέπει ο ασθενής να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να γνωρίζει ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος μαζικής απώλειας βάρους. Αντιθέτως, χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν περιοχές τοπικής συσσώρευσης λίπους, συχνά όταν άλλες, μη επεμβατικές, μέθοδοι αδυνατίσματος έχουν αποτύχει.

H λιποαναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων τοπικού πάχους στις ακόλουθες περιοχές:

Επέμβαση

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γενική αναισθησία, είτε με μέθη, ή και μόνο με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την ποσότητα του λίπους που αναμένεται να αφαιρεθεί. Οι τομές είναι πολύ μικρές και δεν καταλείπουν ουλή. Μέσω των τομών αυτών, εισέρχεται στο σώμα μια πολύ λεπτη κάνουλα, μέσω της οποίας αναρροφάται το λίπος.

Ανάρρωση-Αποτελέσματα

Μετά τη λιποαναρρόφηση, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν ήπια οιδήματα κι εκχυμώσεις στις περιοχές που έχουν αντιμετωπιστεί. Τα οιδήματα αυτά υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό μέσα στο πρώτο δίμηνο, οπότε και ο ασθενής μπορεί να έχει και μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος. Για τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση, ο ασθενής φορά ένα διακριτικό κορσέ ή ζώνη κοιλίας, ανάλογα με την περιοχή, που περιορίζει τα οιδήματα. Στις αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να επανέλθει μετά από περίπου μία εβδομάδα (πάντα ανάλογα και με την ποσότητα του λίπους που έχει αφαιρεθεί), ενώ στη δουλειά του πολύ πιο σύντομα. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, καθώς ο λιπώδης ιστός δεν αναγεννάται.Οι περιοχές του σώματος που αντιμετωπίστηκαν με τη λιποαναρρόφηση, δε θα ξαναέχουν ποτέ πρόβλημα τοπικού πάχους. Ουσιαστικά, με την επέμβαση αλλάζει το σχήμα του σώματος. Οπότε, αν ο ασθενής μετά την επέμβαση πάρει κιλά, θα παχύνει πλέον στο καινούριο του σχήμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ